Project   

Warmtecentrale Schothorst Zuid

V
Geplaatst op 25 april 19, 20:59 uur

Hoe geweldig zou het zijn dat we in Schothorst Zuid een eigen warmetcentrale kunnen ontwikkelen op basis van een cooperatie. Van bewoners, voor bewoners. Heb je interesse, meld je dat aan en laat me weten wat je ideën zijn.

E-mailadres
tjerk@opsekop.nl
Gewenst resultaat Een eigen Warmetcentrale voor Schothorst Zuid.
2 reacties

Jan Zuilhof

Ha Tjerk, ik ben vooral benieuwd of jij hier al ideeën over hebt. Voor een groot deel van de wijk lijkt een warmtenet inderdaad het beste alternatief voor aardgas. Het is natuurlijk mooi als de bewoners, gemeente en derden hierin goed samen kunnen werken.
3-sep.-2019 11:46

Tjerk-Peter van den Berg

Hoi Jan,
Tof dat je je aanmeld. Ik heb daar natuurlijk ideeën bij. In de basis zou het gaan om warmte uit het vallei kanaal te halen met behulp van warmtepompen en dat in combinatie met bijvoorbeeld een datacenter dat gekoeld moet worden. Technisch gezien is dat goed mogelijk. Ik heb er als eens Lees meer
3-sep.-2019 21:29

Jan Zuilhof

Er moet inderdaad natuurlijk altijd leveringsgarantie zijn. Waar zou de warmte uit data centers vandaan komen? De Hoef? Ik kan me voorstellen dat er ook andere wijken zijn die voor die warmte in aanmerking komen. En heb je al gesproken met Portaal en de Alliantie?
4-sep.-2019 09:26
Wil je reageren? Meld je dan aan.