Organisatie

Eemlandhoeve

Onderneming
Telefoon  033 299 92 00
Beschrijving

De Eemlandhoeve is een plek waar we de verbinding tussen boer en burger willen stimuleren. Zo willen we de burger bewust maken waar voedsel vandaan komt en hoe dit op een duurzame manier geproduceerd kan worden.

Ons doel is om een broedplek te worden, waar mensen op een eigen manier bezig zijn met duurzaamheid. Dit kan in zorg, coaching, ontspanning, eten. Momenteel zijn er al diverse ondernemers die een kantoorruimte op de Eemlandhoeve huren.

Huren op de Eemlandhoeve

  • Flexplekken. Een dagje ergens anders werken? Op de Eemlandhoeve bieden we flexplekken aan een ieder die er behoefte aan heeft.
  • Kantoorruimte. Op de Eemlandhoeve bevinden zich al diverse ondernemers. Een eigen bedrijfje en nog opzoek naar een vaste kantoor ruimte, ook dit kan op de Eemlandhoeve.
  • Zakelijk. U kunt bij ons een vergadering, training of congres boeken.
  • Trouwen. Een duurzame trouwlocatie voor de gehele dag. Een ceremonie in het weiland en een feest in de potstal, het kan allemaal.
  • Families. Een familiefeestje, reünie of verjaardag. Ook dit kan gevierd worden op de Eemlandhoeve.


Stichting Vrienden van de Eemlandhoeve

Burgers participeren in hun voedselboerderij door te investeren, daarvoor krijgen ze rente in natura. In de afgelopen jaren heeft de Eemlandhoeve al bijna 100 vrienden gemaakt, die een betrokken relatie hebben met de Eemlandhoeve.

Door deze participaties zijn belangrijke stappen gezet, die de Eemlandhoeve gemaakt heeft tot wat het nu is. Voorbeelden van waar het geld van de vrienden in geïnvesteerd word zijn de ‘dorpsstraat’ met aanliggend de stal en een eethuis/restaurant en de zonnepanelen die duurzame energie mogelijk maken voor alle partijen op de Eemlandhoeve. – Lees hier meer over de Stichting Vrienden van de Eemlandhoeve.

Boerderijwinkel

Op het erf verkoopt tuinder Joël groenten uit de moestuin en zijn in de boerderijwinkel diverse producten van eigen erf te koop. Bijvoorbeeld biologisch rundvlees en jam.