Organisatie

Netwerk Sociale Gasten

Non-profit, Netwerkorganisatie
Facebook socialegasten
Instagram socialegasten
Twitter socialegasten
E-mailadres
info@socialegasten.nl
Telefoon
0624133794
Beschrijving

Wij inspireren en faciliteren jonge Amersfoorters tussen de 16 en de 30 jaar om stadgenoten te helpen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Zo maken zij een vuist tegen eenzaamheid. Je kunt hierbij denken aan een tuintje opknappen, een bakje koffie drinken bij een oudere of de taal oefenen met iemand die hierheen gevlucht is. Dit doen deze jongeren op vrijwillige basis, gewoon omdat het kan en omdat ze het tof vinden om iets voor een ander te betekenen. Dit noemen wij een #SocialeActie.

Een jongere wil ook in deze tijd vaak best wat doen voor iemand anders, alleen weet hij vaak niet hoe en sluiten de bestaande mogelijkheden lang niet altijd aan. Daarnaast heeft het woord vrijwilligerswerk voor veel jongeren best wel een stoffig imago gekregen.

Met Sociale Gasten bouwen we aan een merk dat aansluit bij jongeren. Een merk dat de taal spreekt van jongeren en waar zij zich thuis bij voelen. Zo sluiten we aan bij de kwaliteiten van de jongeren zelf, zijn we flexibel en super benaderbaar. We laten ons voortdurend zien waar de jongeren zich bevinden. Zowel offline als online. 

Door specifiek jongeren in te zetten als vrijwilliger bouwen we aan een sociaal duurzaam Amersfoort van de toekomst. Door de jongeren nu deze ervaring mee te geven en hierover met ze in gesprek te gaan hopen wij dat ze de waarde hiervan ontdekken en een levensstijl aannemen waarin naar elkaar omzien heel gewoon is.