Organisatie

Elisabeth Groen

Non-profit, Netwerkorganisatie, Informele groep
Beschrijving

Elisabeth Groen: een nieuw stadspark voor en door bewoners, dat nu aangelegd wordt op het terrein van voormalig Elisabeth ziekenhuis!

In het zuiden van Amersfoort, grenzend aan park Randenbroek, wordt op het terrein van het voormalige Elisabethziekenhuis een uniek stadspark ontwikkeld: Elisabeth Groen. Waarom uniek? Omdat de plannen voor dit park vanaf de start werden ontwikkeld in gelijkwaardige samenwerking met betrokken buurtbewoners. Maar wat stadspark Elisabeth Groen pas écht uniek maakt, is dat ook het beheer van het park aan ons, de bewoners van Amersfoort, is toevertrouwd. Elisabeth Groen mag zich dus met recht een stadspark voor én door bewoners noemen.

Elisabeth Groen in het kort
Stadspark Elisabeth Groen wordt aangelegd op het terrein van het voormalige Elisabethziekenhuis, in het zuiden van Amersfoort, vlakbij park Randenbroek.
De plannen voor Elisabeth Groen zijn ontwikkeld in gelijkwaardige samenwerking met betrokken stadsbewoners.
Ook het beheer van het park is aan toevertrouwd aan ons, de bewoners van Amersfoort.
Stadspark voor én door bewoners van Amersfoort
Elisabeth Groen is een stadspark voor én door bewoners van Amersfoort. Het park wordt aangelegd op het terrein van het voormalige Elisabethziekenhuis, ten zuiden van park Randenbroek. Het beheer is toevertrouwd aan de bewoners van Amersfoort.

Sinds 2018 wordt een derde van het parkplan aangelegd. Daar komen een dierenweide, er wordt bos aangeplant, er komt een moerasgebied met vlonderpad, een uitkijktoren en spelaanleidingen. In 2020 wordt de tweede fase ook aangelegd en zal de aanleg compleet zijn. Nieuwsgierig? Kijk op www.elisabethgroen.nl en meld je aan voor de nieuwsbrief! Meehelpen? Stuur een mail naar natuurwerk@elisabethgroen.nl voor groene vingers of naar info@elisabethgroen.nl om bijvoorbeeld mee te helpen met de communicatie of andere zaken.