Organisatie

Stichting Het Huis van Bartels

Non-profit
Telefoon
0642010302
Beschrijving

Stichting Het Huis van Bartels is een burgerinitiatief dat werkzaam is in de wijken Liendert-Rustenburg te Amersfoort. De organisatie bestaat uit actieve bewoners en vrijwilligers, die zich inzetten voor de bevordering van de sociale binding in voornoemde wijken. Daarnaast richt ze zich op de natuur in de directe leefomgeving, omdat ze werkt vanuit de overtuiging dat een groene ruimte inspirerend werkt en de gezondheid en het welzijn van mensen bevordert.

Enkele van de initiatieven die de stichting ontplooit en de relaties met duurzaamheid zijn:

1e Sociaal Wijkrestaurant: werken aan een duurzame verbinding tussen wijkbewoners (gemiddeld bezoekers aantal van 45, 4x per maand), gebruik overschotten voedselbank, gebruik van lokaal en duurzaam verbouwde groenten door Stichting Tuinen v Verbinding

2e Wijk NME: duurzaam gebruik van natuurlijke materialen, natuureducatie en werken aan bewustwording ten aanzien van een duurzame groene leefomgeving, in 2017 genomineerd voor de nationale Gouden Zwaluw prijs.

3e Repair Cafe Liendert-Rustenburg: duurzaam gebruik en hergebruik van apparaten, kleding etc.

4e Voedselbos Albatrosstraat: duurzame vorm van natuur en stadslandbouw, duurzame bestrijding van armoede in de aandachtswijk Liendert, duurzaam gebruik lokaal verbouwde fruit en groenten

In 2015 waren we uit meer dan 250 landelijke inzendingen genomineerd voor de Duurzame Dinsdag prijs 2015, prijzen die uitgereikt worden voor de meest innovatieve voorstellen ter bevordering van een duurzaam Nederland.

In de loop van dit jaar willen wij als initiatiefnemer het platform Duurzaam Liendert-Rustenburg opzetten. Daarbij werken we graag samen met andere partijen. Ook met jullie willen we kennismaken en bekijken waar we op het gebied van duurzaamheid elkaar kunnen versterken en daarmee bouwen aan een duurzaam Amersfoort.

Bezoekadres: Wiekslag 50, 3815 GS Amersfoort

Contact: 06-42010302