Organisatie

Eemstadboerderij

Informele groep, Onderneming, Non-profit, Netwerkorganisatie
Telefoon
0624689915
Beschrijving

De stadsboerderij van Amersfoort!


Eemstadboerderij ontwikkelt stadslandbouw in Amersfoort. Het doel is om duurzame landbouw in de stad te brengen. Met enthousiasme maken wij het mogelijk voor Amersfoorters om voedsel, zonder kunstmatige bemesting en chemische bestrijdingsmiddelen, dichtbij huis te kopen. Duurzaam? Ja: door het rechtstreeks op te halen bij de boer, wordt de energie voor transport en opslag bespaard. Zo kun je je steentje bijdragen en milieuvriendelijk eten voor een schappelijke prijs. Bovendien ligt het krakend vers op je bord en verbouwen we ook groenten die je niet in de supermarkt vindt. Wij gaan voor gezond, goed en lekker.

De eemstadboerderij is een plek waar je in verbinding kunt komen met de oorsprong van onze groentes en fruit. Klanten vinden het leuk om op het land hun oogst te komen halen en kinderen kijken hun ogen uit. Regelmatig organiseren wij een gezellige buurtbijeenkomst om in de oogst te delen. Ook is de Eemstadboerderij steeds op zoek naar vrijwilligers, die het leuk vinden om buiten in het groen bezig te zijn.

Naast groente, aardappels en kleinfruit kun je bij de eemstadboerderij ook terecht voor andere producten (in sommige gevallen op bestelling). Wij hebben bv ook graan, hooi, stro, eieren en kippen- en rundvlees te koop. En alles verantwoord geproduceerd natuurlijk.

Nieuwsgierig? kijk eens op de website, of fiets langs, op vrijdag en zaterdag is altijd iemand op het land aanwezig!

Waar kun je ons vinden? We zitten in de buurt van de Ikea, aan de Koningsbergerweg, achter citroengarage Emerpark. www.eemstadboerderij.nl