Organisatie

WijkMobiel

Non-profit
Telefoon
06-40 83 16 47
Beschrijving

Chauffeur Henk: "bij ons geen gezeur, wij brengen de mensen gewoon tot achter de voordeur!”


WijkMobiel is een initiatief van inwoners uit de wijk Zielhorst, Schothorst en De Hoef. Wij zijn met WijkMobiel begonnen omdat wij graag vervoer op maat willen realiseren in de wijk. Dit doen wij voor ouderen en minder mobiele mensen, zodat zij hun sociale contacten kunnen versterken. Wij noemen het “Vervoer met aandacht!” 


Om mensen van A naar B te brengen gebruiken wij een elektrische kar en chauffeurs die als vrijwilligers altijd in zijn voor een gezellig praatje. Hij of zij helpt ook even met de jas aantrekken en het in- en uitstappen. Aandacht voor elkaar vinden wij belangrijker dan het behalen van tijdwinst en wij kiezen daarom voor individueel vervoer van A naar B vanuit de wijken Zielhorst, Schothorst en De Hoef.

Om het financieel mogelijk te maken werken wij samen met organisaties in de wijk. Zo doen de studenten van MBO Amersfoort het onderhoud van de kar, inwoners zetten zich in als vrijwilligers, ondernemers worden “Vriend van WijkMobiel” en krijgen voor hun financiële bijdrage o.a. hun logo op de kar, de website en flyers. Ze zijn zo zichtbaar bij ruim 20.000 inwoners in de wijk.

Het geld wat wij in de toekomst verdienen met de kar zetten wij in voor de financiële ondersteuning van andere initiatieven in de wijk, die commercieel wat minder intersant zijn om te sponsoren, maar die wel belangrijk zijn voor de inwoners. 

Zo wordt het nog gezelliger in de wijk!

Contactpersonen van WijkMobiel
Ik wil deelnemen