Organisatie

Samen maken we Nieuwland

Non-profit, Informele groep
Telefoon
0631 557 616
Beschrijving

Nieuwland is de meest noordelijk wijk van Amersfoort.
Nieuwland is de eerste Vinexlocatie van Nederland
Nieuwland was bij oplevering dé milieuwijk van Nederland! Zelfs vanuit Japan kwamen tot 2009 busladingen mensen kijken naar de innovatie rondom zonnepanelen in  Nieuwland.

Nieuwland wordt bewoond door meer dan 15.000 mensen en is daarmee de op een na grootste wijk van Amersfoort. Samen met een enthousiaste Nieuwlanders zijn wij bezig om Nieuwland weer te laten bruisen onder de naam ‘Samen maken we Nieuwland’!

Door de economische crisis is Nieuwland hard geraakt en werden veel mensen "gedwongen" om ZZP-er te worden. In deze groep was veel verborgen armoede. Vele jaren had Nieuwland het hoogste percentage "vechtscheidingen".  Ook had Nieuwland het hoogste percentage van het gebruik van de GGZ, en met name een hoog percentage jeugd GGZ.

Het is onze wens dat Nieuwland weer een levendige, vitale en bruisende wijk is. Een wijk die aantrekkelijk is voor jonge gezinnen en ook voor alleen gaanden, jongeren en ouderen, of te wel een geweldige wijk voor alle Nieuwlanders. Een wijk waar iedereen met plezier woont en ook trots op is.Ons doel is om met alle Nieuwlanders te werken aan een vitale, veerkrachtige en inclusieve gemeenschap. Dat doen wij door de Nieuwlanders met elkaar te verbinden en bestaande initiatieven en partijen te ondersteunen. Drie belangrijke middelen die we gebruikten voor ondersteuning van de wijkopbouw zijn:

  • het beschikbaar krijgen en houden van ontmoetingsruimten, 
  • het digitale wijkplatform www.NieuwlandSamen.nl.
  • vragen aan alle wijkbewoners wat de wijk voor hen kan betekenen of kan doen, en wat zij voor de wijk willen en kunnen betekenen

Daarnaast ondersteunen we subsidie-aanvragen en administratie en rapportage ten behhoeve van subsidies die gericht zijn op de wijkopbouw.
Ook zijn we (mede) organisator van wijkfeesten. En daarnaast helpen we graag mee om bijvoorbeeld samen met de middenstand het Winkelcentrum de Nieuwe Hof te vitaliseren en te vernieuwen.
Wij zijn een Stichting zonder winstoogmerk. Samen met het Buurtbestuurt en een aantal sociale partners is het dankzij de Bijzondere Gasten gelukt om een sluitende exploitatiebegroting te maken onder Wijkboerderij Nieuwland. Waardoor er naast de Ontmoetingscentrum de Herberg ook weer volop mogelijkheden zijn voor ontmoeting in Wijkboerderij Nieuwland.
We hopen dat de wijkbewoners de ruimte die in de boerderij wordt gegeven steeds meer gaan gebruiken voor verdere opbouw van de wijk

Onze passie is om ook Nieuwland als bouwsteen te zien voor opbouw van de stad Amersfoort en omgeving (Het hele gebied 033). En dat ze de meest duurzame samenleving mag worden van Nederland. Te beginnen in onze eigen wijk Nieuwland. 

Wil je meedenken, meehelpen of meebouwen of heb jij vragen of opmerkingen of wil jij meer informatie mail dan naar info@SamenmakenweNieuwland.nl of bel 0631 557 616.