Nieuw op Duurzaam 033

   Nieuw project   
Bas Bunnik

Energiebox- een eerste of volgende stap binnen de energietransitie

A
Geplaatst op 15 januari 21, 11:07 uur

De gemeente Amersfoort biedt in 2020 woningeigenaren gratis (financiële) hulp bij praktische maatregelen om thuis energie te besparen. Dat scheelt mensen in de portemonnee én helpt bij de klimaataanpak. Een mooi steuntje in de rug voor een eerste of volgende energiestap. Om deze reden is Energiebox begin dit jaar van start gegaan in de gemeente Amersfoort. Met deze aanpak krijg je gratis een persoonlijk adviesgesprek én een energiebox.  Energiebox heeft begin dit jaar verschillende werkzoekenden...

   Nieuw project   
Peter Rook

Duurzaambouwloket

A
Geplaatst op 15 januari 21, 03:30 uur

Het duurzaam bouwloket is een onafhankelijke partij die zich inzet om de verduurzaming van de gebouwde omgeving te stimuleren en te versnellen. Doelstelling is om dit te bereiken in samenwerking met (gecertificeerde) bedrijven en diverse gemeenten.

Het Duurzaam Bouwloket voor al uw vragen over duurzaam (ver)bouwen en energiebesparing in de gebouwde omgeving.


Meer informatie via externe links:

 

Me...

   Nieuw project   
Peter Rook

HOOM

A
Geplaatst op 15 januari 21, 03:12 uur

Het vliegwiel van én voor lokale coöperaties

Aangenaam: wij zijn Coöperatie Hoom. Het vliegwiel voor lokale coöperaties. Coöperatie Hoom is een landelijke coöperatie die lokale energiecoöperaties en initiatieven ondersteunt bij energiebesparing in hun regio. Van én voor lokaal. 

De missie van Coöperatie Hoom is de energietransitie te versnellen door voorlopers te helpen om bewoners in hun buurt of regio succesvol te ondersteunen bij het verduurzamen van hun huis.

 

Meer informatie via externe lin...

Bericht
William de Vries

Zet ‘m op 60°

Geplaatst op 12 januari 2021, 15:11 uur , door Gemeente Amersfoort

De meeste cv-ketels staan op de fabrieksinstelling van 80 graden, maar werken efficiënter op 60 graden. Door het verwarmingswater, niet het drinkwater, op de cv-ketel binnen één minuut naar 60 graden terug te brengen, is tot wel €60,- per jaar te besparen!

De installateur stelt de watertemperatuur van de verwarming meestal standaard te hoog in. Dan blijft het altijd warm, ook bij min 20 graden buiten in een slecht geïsoleerd huis. Maar meestal is het niet min 20 graden en niet alle huizen zijn...

Bericht
Jan Toering

Bespaar geld met een nieuwe mechanische ventilatie box

Geplaatst op 10 januari 2021, 12:12 uur , door Duurzaam Nieuwland

Bespaar geld met een nieuwe mechanische ventilatie box of een ventilatiewarmtepomp. Voor meer informatie zie ook deze flyer.

 

   Nieuw project   
Peter Rook

Amersfoort bespaart €nergie

A
Geplaatst op 10 januari 21, 10:01 uur

Gratis hulp bij energiebesparing

De gemeente biedt in 2021 woningeigenaren gratis (financiële) hulp bij praktische maatregelen om thuis energie te besparen. Dat scheelt in je portemonnee én helpt bij de klimaataanpak. Een mooi steuntje in de rug voor een eerste of volgende energiestap. Fijn dat je meedoet, samen maken we het verschil.

Het stimuleren is gratis en gebeurt op drie manieren. Je kunt je voor één van de manieren aanmelden, de aanpak die het beste bij jou past. Het betekent ook kiezen....

   Nieuw project   
Peter Rook

Duurzaam033Pijlers.nl - CONCEPT -

A
Geplaatst op 8 januari 21, 11:00 uur

------ CONCEPT ------
Dit project is in ontwikkeling. (meer informatie volgt 14,15 en 16 januari 2021)

Wat is het doel?
Voor de ontwikkeling van Duurzaamheid in en rond de stad Amersfoort gaan we een netwerk opbouwen en duurzaam ondersteunen om organisaties, gemeenten en bewoners te helpen om met elkaar Amersfoort duurzaam te maken. Actoren die een actieve en structurele rol willen spelen in de ondersteuning van dit doel stimuleren we hiermee om zich aan te melden bij dit project en kunnen informa...

Bericht
Jan Bijvank

Zonne-energie via postcoderoos, en bespaar op maandelijkse energierekening!

Geplaatst op 28 december 2020, 08:41 uur , door Zon op Hoogland

Met de postcoderoos kun je zorgeloos profiteren van alle voordelen van zonne-energie via de postcoderoosregeling, zonder dat je hiervoor iets hoeft te doen. Via "Zon op Hoogland" koppelen binnen jouw regio de benodigde onderdelen aan elkaar: Boerderij Breevoort het dak waarop de zonnepanelen geïnstalleerd worden, je buurtgenoten die samen met jou willen investeren in zonne-energie en de energieleverancier die de besparing verrekent op je energierekening.

De postcoderoos maakt zo het opwekken van...

Update
Theo van der Tak

Project-update bij Eemland300

Geplaatst op 18 december 2020, 07:40 uur , door Theo van der Tak

Nieuwsbrief van December 2020.

Bericht
Tammo ter Hark

EnergyParty’s in Amersfoort nu online!

Geplaatst op 15 december 2020, 13:18 uur , door Buurkracht

Als je meer geld wilt overhouden aan het einde van de maand, kun je nu samen met je buren er achter komen hoe dat kan!

In Amersfoort organiseert Buurkracht in samenwerking met de gemeente Amersfoort EnergyParty’s. Dat is slimme en snelle manier om je energierekening te verlagen.

Samen met je buren en met een ervaren gespreksleider breng je in beeld waaruit je energierekening bestaat en wat je eraan kunt doen. Het is een recept voor een leuke, leerzame avond online met de buren/buurtgenoten die j...

   Nieuw project   
Peter Rook

Duurzaam033

A
Geplaatst op 14 december 20, 10:10 uur

Duurzaam033 is een beweging en bestaat uit diverse communities en netwerken. Het doel van Duurzaam033 is het vinden en verbinden van mensen die betrokken zijn bij duurzame initiatieven in en rondom Amersfoort.

Onze visie is een samenleving in het heden waar er voor iedereen een plaats is, waar we omzien naar elkaar, waarin het veilig leven is en de natuur gerespecteerd wordt zodanig dat de volgende generatie op de zelfde wijze moet kunnen samenleven of zelfs beter!

Ben je benieuwd naar de visie ...

3 project-updates toon alle updates

Peter Rook

11-nov-2019 17:17
Project volgens planning

Nu ook weer 2 inspirerende filmpjes van de Duurzaam033 netwerkborrel: 


0

Open de update in eigen pagina

Peter Rook

8-nov-2020 20:42

Met het Duurzaam033 Team komen wij binnenkort weer bijelkaar voor de organisatie van de jaarlijkse Nieuwjaarsnetwerkontmoeting.
Deze keer wordt de bijeenkomst met name online. Zorg dat je er bij bent, want het wordt minstens zo inspirerend als andere jaren.

Wil jij meedenken/meehelpen met de organisa...

Lees meer
0

Open de update in eigen pagina
   Nieuw project   
Jan Bijvank

Breevoort II

V
Geplaatst op 12 december 20, 13:14 uur

Zon op Hoogland is van plan een tweede zonnepanelenproject bij boerderij Breevoort te starten in het kader van postcoderoosregeling (Regeling Verlaagde tarief Energiebelasting).

Het gaat hierbij om ruim 200 panelen. Dat betekent dat u  één of meer certificaten kunt kopen. Dat certificaat vertegenwoordigt een waarde van 250 kWh en zal ca. € 240,- kosten. In dat bedrag van € 240,- zit een marge van € 40,- die u terugkrijgt als de kosten juist zijn begroot. Uiteindelijk beslist de Algemene Ledenver...

Bericht
William de Vries

Energie besparen en comfortabel wonen in Nieuwland

Geplaatst op 8 december 2020, 16:39 uur , door William de Vries

In samenwerking met het Duurzaam Bouwloket organiseert gemeente Amersfoort voor inwoners van Nieuwland in februari 2021 een online informatieavond over energie besparen en andere maatregelen om uw woning te verduurzamen. U ontvangt hiervoor nog een uitnodigingsbrief. Ter voorbereiding van de avond zoeken wij van de meest voorkomende woningtypes in de wijk een voorbeeldwoning. Als u uw woning hiervoor beschikbaar stelt, maakt u kans op een gratis woningenergiescan, inclusief stappenplan voor ener...

Bericht
William de Vries

Ruurd verduurzaamt zijn huis

Geplaatst op 8 december 2020, 16:32 uur , door William de Vries

Ruurd uit Soesterkwartier is lekker duurzaam bezig. Kom binnenkijken en laat je inspireren. Bekijk meer huizen op www.amersfoortduurzaam.nl/huizenkijken

Bericht
Iris Groenhuijzen

Energietransitie Nieuwland

Geplaatst op 4 december 2020, 16:51 uur , door Iris Groenhuijzen

Wij hebben jullie hulp hard nodig!
 
Beste inwoner van Nieuwland,
In samenwerking met de gemeente Amersfoort zijn wij, studenten sociale wetenschappen van Universiteit Utrecht, druk bezig met een onderzoek naar energietransitie in de wijk Nieuwland. Door COVID-19 is alleen online onderzoek mogelijk, vandaar dat we op deze manier inwoners proberen te bereiken die ons willen helpen.
 
Het doel van de Nederlandse overheid is om voor het jaar 2050 alle huizen aardgasvrij te maken. Hiervoor zijn andere, d...

   Nieuw project   
M. van Manen

MBO Amersfoort heeft opnieuw een vestiging duurzaam verlicht

V
Geplaatst op 19 november 20, 11:20 uur

 Sinds augustus profiteert er weer een vestiging van MBO Amersfoort van duurzame LED verlichting. De Amersfoortse beroepsopleider realiseert door de overstap enorme besparingen. Duurzaamheid en gezondheid zijn belangrijke aspecten voor het MBO. Duurzaamheid en gezondheid zijn belangrijke aspecten voor het MBO. Een gezonde school is namelijk het doel. LED zal dan ook bijdragen aan het behalen van dit doel.

Nieuwe aangeboden dienst
Corrie Derks

Korting van 10 procent op een cadeaubon voor een klankbehandeling

geplaatst op 18 november 20, 07:26 uur, door Corrie Derks
Alternatieve geneeswijze

Nu de feestdagen weer naderen, is er net als de voorgaande jaren een aanbieding: een korting.

Een cadeaubon voor een klankschaalbehandeling, met 10% korting.
In plaats van 50 euro betaal je 45 euro.
Dit aanbod is geldig tot 1 januari 2021
De cadeaubon is geldig tot 1 januari 2022

Een massage met de harmonische frequenties van de klankschalen, afgestemd op jouw wensen.
Het werkt diep door je hele systeem en helpt om te ontspannen.

Wil je weten wat een klankschaalbehandeling eigenlijk is, hoe het werk...

   Nieuw project   
Peter Rook

Mijndomein

A
Geplaatst op 15 november 20, 15:11 uur

Mijndomein is ooit begonnen met internet toegankelijk te maken voor iedereen. Betaalbare domeinnamen eenvoudig registreren. De naam Mijndomein komt daar vandaan. Maar ze hebben nog meer te doen. Want iedereen z'n eigen site, zelfstandig online, is belangrijk. Maar dat was pas het begin. Want alles kan altijd beter. Slimmer. Simpeler.

Wie samenwerkt, krijgt alles voor elkaar
Groene energie voor iedereen. Beleggen en investeren voor iedereen. Slim autorijden voor iedereen. Alles kan. Omdat we het s...

   Nieuw project   
Peter Rook

De WarmteTransitieMakers

A
Geplaatst op 15 november 20, 11:12 uur

De WarmteTransitieMakers:

Wij maken duurzame warmte beschikbaar voor iedereen!

  • Samen. Wij werken samen met bewoners en andere belanghebbenden, zodat iedereen achter het eindresultaat kan staan.
  • Lokaal. De transitie is pas echt succesvol als we verbinding maken met de lokale betrokkenen en aansluiten bij wat hen beweegt.
  • Neutraal. Wij hebben geen voorkeur voor een oplossing, maar zoeken naar oplossingen die passen bij de lokale situatie.
  • Transparant. Wij delen onze kennis, werkwijze en gereedsc...
   Nieuw project   
Peter Rook

Bijzondere Plekken

A
Geplaatst op 14 november 20, 09:37 uur

Onze missie is om bijzondere plekken tot leven te brengen door bedrijfseconomisch gezonde concepten te ontwikkelen en deze samen met partners waar te maken. Zo dragen we bij aan de kwaliteit van leven in buurt, wijk en stad. Wij maken inclusieve plekken waar mensen elkaar op basis van gelijkwaardigheid ontmoeten en samen initiatieven nemen. Wij zijn stadmakers.

Bijzonder Plekken is eigenaar

 

Bijzondere Plekken werkt nauw samen ...

   Nieuw project   
Peter Rook

033opdefiets

A
Geplaatst op 14 november 20, 08:35 uur

Onze visie op mobiliteit is dat mobiliteit en wicked problem is, m.a.w. een vraagstuk dat vele gezichten kent en niet één oplossing kent. Technologische verandering, patroondoorbrekend gedrag en duurzaamheid zijn allemaal factoren die van invloed zijn. Daarom zien wij dat het belangrijk is om met vernieuwingen in aanpak te komen. Door: onderzoekend te leren, ontwerpend te leren, ontdekken we welke oplossingen werken. Onze aanpak is resultaatgericht en authentiek. Dit komt doordat wij de juiste d...

Meer nieuws