Nieuw op Duurzaam 033

Update
Edgar Koning

Project-update bij Gebiedscoöperatie Eemland

Geplaatst op 5 april 2021, 06:31 uur , door Edgar Koning
Project volgens planning

Gebiedscoöperatie Eemland wie zijn wij?

We zijn een organisatie van, door en voor burgers. Wij oprichters en leden zijn naast onze baan burgers, net als jullie. Even voorstellen...

Voor meer informatie zie ook deze link.

 

   Nieuw project   
Peter Rook

MyWheels

A
Geplaatst op 1 april 21, 03:03 uur

MyWheels wil met autodelen het aantal auto's in Nederland terugdringen van 9 miljoen naar 1 miljoen in 2030. MyWheels wil bijdragen aan een lagere CO2-uitstoot.
 

Meer informatie over MyWheels zie ook:

 

Stichting Duurzaam033 ondersteunt de visie en misie van MyWheels. Duurzaam033 heeft samen met de gemeente en een heel aantal organisaties de "Samen Duurzaam Deal voor elektrisch autodelen en laadinfrastructuur" ondertekent.

Voor meer informatie zie ook:...

Bericht
William de Vries

Kruidenrijke bermen voor bijen, vlinders en insecten

Geplaatst op 31 maart 2021, 15:29 uur , door William de Vries

De bloembollen in de kruidenberm aan de Holkerweg staan in bloei! Na de bollen komen de kruiden. Zo groeit deze kruidenberm en de zeven andere kruidenbermen die we vorig jaar aanlegden uit tot een fijne plek voor insecten en vlinders. Dat is goed voor de biodiversiteit. We onderzoeken of we op meer plekken in de stad kruidenbermen kunnen aanleggen.

Bericht
Willem-Jan Stegeman

Amersfoort Samen, Wij Amersfoort

Geplaatst op 15 maart 2021, 09:26 uur , door Gemeente Amersfoort

De initiatieven via Amersfoort Samen zijn een mooi voorbeeld hoe wij in Amersfoort samen werken om een leefbare, duurzame en sociale samenleving te maken.

Alle thema's, maar voor mij vooral de circulaire, duurzame en gezonde thema's, vinden een plek om informatie uit te wisselen en initiatieven te starten. Samen werken we aan "Healthy Urban Living", het thema van onze regio. Dat vindt professioneel plaats in de Universiteiten, ziekenhuizen en dergelijke, maar ook door de wijk-, buurt- en dorpsini...

Bericht
Ed Palmboom

Klimaatalarm Amersfoort met manifestatie: ‘Sla alarm op 14 maart om 15 uur’

Geplaatst op 9 maart 2021, 05:39 uur , door Ed Palmboom

Amersfoort, 8 maart 2021 - Drie dagen voor de Tweede Kamerverkiezingen slaan Nederlanders van Groningen tot Maastricht luid en duidelijk het Klimaatalarm. Ook in Amersfoort roep de plaatselijke Klimaatcrisis Coalitie de burgers van de stad en omgeving op om 2 minuten ‘alarm te slaan' om 15.00 uur. Onder meer de Martinuskerk en de Inham luiden de (nood)klok. Een, door corona beperkte, manifestatie met sprekers en artiest/songwriter Roos Blufpand begint om 14.00 uur op het voormalige spoorwegterre...

   Nieuw project   
Peter Rook

AmersfoortStemt.nl

A
Geplaatst op 6 maart 21, 06:03 uur

Amersfoort heeft veel betrokken en kundige raadsleden, die veel goede dingen hebben gedaan voor de Stad. Waarom zou je stemmen? Alleen al voor deze mooie mensen die 4 jaar lang veel tijd en energie hebben geïnvesteerd in Amersfoort.
Dus alleen al voor de inzet van al deze raadsleden: Stem!

Waarom zou jij stemmen? In 2 minuten weet jij waarom via dit filmpje.

Amersfoort en stemmen

1 project-update

Peter Rook

17-mrt-2021 06:57
Project volgens planning

Amersfoort heeft gestemt, voor meer informatie over de uitslag zie ook deze link.

 


0

Open de update in eigen pagina
Bericht
Jan Bijvank

ANWB AutoMaatje Amersfoort zoekt chauffeurs

Geplaatst op 25 februari 2021, 21:22 uur , door Jan Bijvank

Help mensen met een mobiliteitsvraag
Ruim 1.000.000 mensen raken steeds meer geïsoleerd van de buitenwereld omdat hun mogelijkheden om naar buiten te gaan, bijvoorbeeld door leeftijd of gezondheid, steeds beperkter worden. Zelf met de auto rijden zit er vaak niet meer in en steeds een beroep doen op de naasten is moeilijk.
ANWB AutoMaatje heeft een nieuwe aanpak waarbij vrijwilligers met hun eigen auto minder mobiele buurtgenoten terugbrengen in de maatschappij.
Bij ANWB AutoMaatje vervoeren plaats...

Bericht
William de Vries

Subsidieregeling Groene Daken groot succes

Geplaatst op 24 februari 2021, 09:33 uur , door William de Vries

Op 1 maart, de eerste dag waarop de subsidie kon worden aangevraagd, ontvingen we 433 aanvragen. Omdat daarmee het beschikbare totaalbedrag, het zogenaamde subsidieplafond, van €100.000,- werd bereikt is aan het eind van de dag de aanvraag gesloten.

Volgens de regels van de subsidietoekenning is geloot uit alle 404 aanvragen die voldeden aan de voorwaarden. 241 Aanvragen komen in aanmerking voor subsidie. In totaal wordt hiermee 4.758 m2 dak vergroend, waarvan 143 m2 intensief groen dak (substra...

Bericht
William de Vries

Subsidie en ondersteuning voor duurzame ideeën in Amersfoort

Geplaatst op 18 februari 2021, 15:27 uur , door Gemeente Amersfoort

Tot 1 mei 2021 kunnen weer aanvragen voor het Toekomstfonds voor Duurzame Ontwikkeling worden ingediend. Met deze subsidie worden bewonerscollectieven, start-ups en andere ondernemers of instellingen ondersteund bij hun vernieuwende project voor een groene, schone en duurzame stad.

De initiatieven moeten bijdragen aan hergebruik van afval en grondstoffen, aan energiebesparing of aan het opwekken van duurzame energie. Met deze subsidieregeling kunnen initiatiefnemers aan de slag met projecten die...

Bericht
William de Vries

Makkelijk geld lenen voor het verduurzamen van je huis

Geplaatst op 15 februari 2021, 14:36 uur , door Gemeente Amersfoort

Je kan nu goedkoper geld lenen via de gemeente Amersfoort als je gaat isoleren of een warmtepomp of zonnepanelen aanschaft. Sinds 2013 heeft de gemeente een speciaal fonds voor het verduurzamen van woningen.

 
Veel meer inwoners kunnen nu van deze aantrekkelijke lening gebruik maken, want door de stijging van de huizenprijzen geldt de maximum WOZ- waarde van €250.000,- niet meer. Dat is winst voor ons milieu en jouw portemonnee. De regeling is ook van naam veranderd en heet nu voortaan de Verorde...

Update
Marieke van der Zeijden

Project-update bij Sociaal Tuinieren

Geplaatst op 9 februari 2021, 12:44 uur , door Marieke van der Zeijden
Project volgens planning

In 2020 hebben we in totaal 25 tuinen opgeknapt en zijn er 26 wijkgenoten die planten gedoneerd hebben. Daarnaast is de vrijwilligersploeg gegroeid van 3 naar 8 vrijwilligers.

Blije ontvangers van hulp, blije vrijwilligers. 

Bericht
William de Vries

PostNL start schone pakketbezorging in historische binnenstad

Geplaatst op 8 februari 2021, 14:37 uur , door Gemeente Amersfoort

PostNL bezorgt vanaf heden in de historische binnenstad van Amersfoort alle pakketten uitstootvrij. Dat wil zeggen dat ze allemaal met een elektrische bus worden bezorgd. Een groene stap die past bij de autoluwe binnenstad en bijdraagt aan een gezonde lucht en minder geluid van een draaiende motor. Gemeente Amersfoort is daarmee een van de eerste binnensteden waar Post NL 100% uitstootvrij pakketten bezorgt. En nu door Corona het aantal online bestellingen enorm is gestegen, betekent dat nog mee...

   Nieuw project   
Bas Bunnik

Energiebox- een eerste of volgende stap binnen de energietransitie

A
Geplaatst op 15 januari 21, 11:07 uur

De gemeente Amersfoort biedt in 2020 woningeigenaren gratis (financiële) hulp bij praktische maatregelen om thuis energie te besparen. Dat scheelt mensen in de portemonnee én helpt bij de klimaataanpak. Een mooi steuntje in de rug voor een eerste of volgende energiestap. Om deze reden is Energiebox begin dit jaar van start gegaan in de gemeente Amersfoort. Met deze aanpak krijg je gratis een persoonlijk adviesgesprek én een energiebox.  Energiebox heeft begin dit jaar verschillende werkzoekenden...

   Nieuw project   
Peter Rook

Duurzaambouwloket

A
Geplaatst op 15 januari 21, 03:30 uur

Het duurzaam bouwloket is een onafhankelijke partij die zich inzet om de verduurzaming van de gebouwde omgeving te stimuleren en te versnellen. Doelstelling is om dit te bereiken in samenwerking met (gecertificeerde) bedrijven en diverse gemeenten.

Het Duurzaam Bouwloket voor al uw vragen over duurzaam (ver)bouwen en energiebesparing in de gebouwde omgeving.


Meer informatie via externe links:

 

Me...

   Nieuw project   
Peter Rook

HOOM

A
Geplaatst op 15 januari 21, 03:12 uur

Het vliegwiel van én voor lokale coöperaties

Aangenaam: wij zijn Coöperatie Hoom. Het vliegwiel voor lokale coöperaties. Coöperatie Hoom is een landelijke coöperatie die lokale energiecoöperaties en initiatieven ondersteunt bij energiebesparing in hun regio. Van én voor lokaal. 

De missie van Coöperatie Hoom is de energietransitie te versnellen door voorlopers te helpen om bewoners in hun buurt of regio succesvol te ondersteunen bij het verduurzamen van hun huis.

 

Meer informatie via externe lin...

Bericht
William de Vries

Zet ‘m op 60°

Geplaatst op 12 januari 2021, 15:11 uur , door Gemeente Amersfoort

De meeste cv-ketels staan op de fabrieksinstelling van 80 graden, maar werken efficiënter op 60 graden. Door het verwarmingswater, niet het drinkwater, op de cv-ketel binnen één minuut naar 60 graden terug te brengen, is tot wel €60,- per jaar te besparen!

De installateur stelt de watertemperatuur van de verwarming meestal standaard te hoog in. Dan blijft het altijd warm, ook bij min 20 graden buiten in een slecht geïsoleerd huis. Maar meestal is het niet min 20 graden en niet alle huizen zijn...

Bericht
Jan Toering

Bespaar geld met een nieuwe mechanische ventilatie box

Geplaatst op 10 januari 2021, 12:12 uur , door Duurzaam Nieuwland

Bespaar geld met een nieuwe mechanische ventilatie box of een ventilatiewarmtepomp. Voor meer informatie zie ook deze flyer.

 

   Nieuw project   
Peter Rook

Amersfoort bespaart €nergie

A
Geplaatst op 10 januari 21, 10:01 uur

Gratis hulp bij energiebesparing

De gemeente biedt in 2021 woningeigenaren gratis (financiële) hulp bij praktische maatregelen om thuis energie te besparen. Dat scheelt in je portemonnee én helpt bij de klimaataanpak. Een mooi steuntje in de rug voor een eerste of volgende energiestap. Fijn dat je meedoet, samen maken we het verschil.

Het stimuleren is gratis en gebeurt op drie manieren. Je kunt je voor één van de manieren aanmelden, de aanpak die het beste bij jou past. Het betekent ook kiezen....

   Nieuw project   
Peter Rook

Duurzaam033Pijlers.nl -Concept-

A
Geplaatst op 8 januari 21, 11:00 uur

Wat is het doel?
Voor de ontwikkeling van Duurzaamheid in en rond de stad Amersfoort gaan we een netwerk opbouwen en duurzaam ondersteunen om organisaties, gemeenten en bewoners te helpen om met elkaar Amersfoort duurzaam te maken. Actoren die een actieve en structurele rol willen spelen in de ondersteuning van dit doel stimuleren we hiermee om zich aan te melden bij dit project en kunnen informatie posten en aangeven hoe ze willen bijdragen aan de informatiestromen die hiervoor nodig zijn. Zeker...

Bericht
Jan Bijvank

Zonne-energie via postcoderoos, en bespaar op maandelijkse energierekening!

Geplaatst op 28 december 2020, 08:41 uur , door Zon op Hoogland

Met de postcoderoos kun je zorgeloos profiteren van alle voordelen van zonne-energie via de postcoderoosregeling, zonder dat je hiervoor iets hoeft te doen. Via "Zon op Hoogland" koppelen binnen jouw regio de benodigde onderdelen aan elkaar: Boerderij Breevoort het dak waarop de zonnepanelen geïnstalleerd worden, je buurtgenoten die samen met jou willen investeren in zonne-energie en de energieleverancier die de besparing verrekent op je energierekening.

De postcoderoos maakt zo het opwekken van...

Update
Theo van der Tak

Project-update bij Eemland300

Geplaatst op 18 december 2020, 07:40 uur , door Theo van der Tak

Nieuwsbrief van December 2020.

Meer nieuws