Bericht

18 september WorldCleanupDay033

Geplaatst op 28 augustus 2021, 13:01 uur , door Projecthuizen.nl

In Amersfoort gaan zaterdag 18 september tijdens WorldCleanUpday033 honderden vrijwilligers aan de slag om Amersfoort zwerfafvalvrij te maken. In ruim 180 landen trekken miljoenen vrijwilligers door de straten, parken, bossen en langs de kust om samen zwerfafval op te ruimen. 

Gewapend met afvalknijper en vuilniszak gaan we de strijd aan met rondslingerend plastic, lege blikjes en andere zwerfafval. Winkelcentra, parken, de Eem en woonwijken worden vanuit verschillende locaties aangepakt. “Fantastisch om te zien hoeveel mensen en organisaties zich inzetten voor een schonere stad” zegt organisator Sylvia Krebber. “Tal van organisaties, bedrijven, verenigingen en inwoners hebben zich al aangemeld. Zo gaan de leden van de Rahman Moskee aan de schoonmaak in de wijk Schuilenburg, neemt roeivereniging Hemus de Eem voor hun rekening, of in de winkelcentra Vathorst, Kraailandhof, De Nieuwe Hof, Emiclaer en Eemplein terecht bij de informatiestands voor het lenen van de benodigde materialen. In de winkelcentra zijn diverse acts te bewonderen die op ludieke wijze de bezoekers enthousiasmeren om deel te nemen.

CleanUp locaties in de hele stad

Sluit aan bij één van de vele activiteiten, er zijn verschillende startlocaties. Op worldcleanupday033.nl vindt je een overzicht van alle locaties en wat er die dag in de stad allemaal te doen is. Voor sommige activiteiten moet je je aanmelden, bij andere kun je gewoon aansluiten. 

Wil je zelf, samen met vrienden, buren, collega’s of teamleden een eigen CleanUp opzetten of een gebied adopteren? Neem contact op via worldcleanupday033.nl