Activiteit

15 JUNI OPEN TUINENMIDDAG IN NIEUWLAND

zaterdag 15 juni 2019   |   13:00 - 17:00 uur   |   Wijkboerderij Nieuwland

 

Open tuinen middag op 15 juni 2019 in Nieuwland


Zaterdag 15 juni organiseert Groei & Bloei afd. Amersfoort de jaarlijkse open tuinen middag. De afdeling bestaat dit jaar 100 jaar en daar zal het gehele jaar aandacht aan worden gegeven. Ook tijdens  de Open tuinen middag in de wijk Nieuwland. Er zal een interessante route worden gemaakt langs 7 à 10 tuinen waarvan de eigenaren u graag ontvangen. U volgt de route het best op de fiets.


Nieuwland staat bekend als duurzame wijk en dat zal ook te zien zijn in de tuinen die geselecteerd worden.

Er zal worden gestart in de Wijkboerderij aan de Zeldertsedreef nr. 2

een ontmoetingsplek voor de inwoners van Nieuwland waar mogelijkheid wordt geboden om samen te werken en leven met elkaar.


Van 13.00 uur tot 16.00 uur kunt u een route kopen in de boerderij. Leden betalen € 3 en niet leden betalen € 5. De tuinen zijn geopend tot 17.00 uur.


De moestuin rond de wijkboerderij die nog in ontwikkeling is, met enthousiaste begeleiders.

Vandaar vertrekt u naar de geselecteerde tuinen volgens een aangegeven route. Deze laten heel diverse tuinstijlen zien.


U ziet  kleine tuinen, klimaatbestendige tuinen met ruimte voor water en planten  die daar heel goed kunnen gedijen. Boerderijtuinen waar ruimte is voor bomen, planten en dieren. In het talud van de wijk is een heel bijzondere tuin te bekijken.

Halverwege bent u welkom bij Buurtinitiatief Nieuwland in de Kruidenbuurt. Hier ziet u dat met veel enthousiasme  is gewerkt aan een moestuin project waar met buurtbewoners wordt gewerkt aan een gezond en duurzaam gebeuren. Een aangeplante boomgaard die hopelijk lekker fruit gaat aanleveren.

Hier vindt u ook veel informatie over Groei&Bloei  en de “Buurjongens” laten zien dat er duurzame en onderhoudsvrije groenschuttingen mogelijk zijn.


Kortom u bent van harte welkom om deze middag te genieten van en wijzer te worden over groene tuinen

thema's: Natuur / dieren
datum: za 15 juni 2019
meer info over locatie: Startpunt van de open tuinen dag